Graňák už s tímom, reprezentáciu posilní aj Kopecký

27.04.2012 Celý región

Bratislava 27. apríla (TASR) - Dominik Graňák sa v piatok pripojil k slovenskej reprezentácii, ktorá sa pripravuje na majstrovstvá sveta vo Fínsku a Švédsku. Tím už naisto posilní aj útočník Tomáš Kopecký z Floridy Panthers. Situácia okolo Michala Handzuša a Zdena Cháru je stále nejasná.

"O Zdenovi nevieme zatiaľ nič, Handzušovi budeme volať dnes večer. Tomáš Kopecký príde, ale zatiaľ nevieme kedy," uviedol po piatkovej prehre na Škoda Cupe s Nórskom 4:5 po nájazdoch reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

Graňák do piatkového zápasu s Nórskom ešte nezasiahol, no Slovákov povzbudzoval z tribúny. "Druhá tretina bola veľmi ťažká, pretože Nórom tam padalo všetko. Chalani však potom hrali výborne, predviedli parádny návrat do zápasu a dokázali vyrovnať. Možnože práve to je ešte dôležitejšie ako nejaká výhra. Hlavne takto pred majstrovstvami," uviedol.

Dvadsaťosemročný obranca Dinama Moskva len pred dvoma dňami získal Gagarinov pohár pre víťaza KHL, no oslavy odložil a okamžite prišiel do rodnej krajiny. "Pocity boli výborné. Dva dni pred posledným duelom som ani poriadne nespal, nedokázal som na to prestať myslieť. Oslavy som však vôbec nestihol. Iba som sa zbalil, dal som do poriadku veci v Moskve a vrátil som sa domov. Koncom mája by sme sa mali stretnúť opäť a verím, že si to vynahradíme," dodal.
 

Vyberte región